Czy wiemy w czym jemy?

Numer: 
865

Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dotyczy tego jak świat wyglądał by bez opakowań (film) oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.

Typ szkoły: 
Forma: 
Liczba osób: 
30
Klasa od: 
Klasa do: 
Termin: 
środa, 23 Wrzesień, 2015 - 12:00
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością. Prezentacja nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.
Wykonawca
dr inż.
Małgorzata
Nowacka
Miejsce spotkania: 
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Budynek 32 (zielony), pierwsze piętro