Dobre i złe bakterie
Numer:
747
Podczas spotkania opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium mikrobiologicznym, poznamy "dobre" i "złe" bakterie, zobaczymy jak można je hodować w laboratorium oraz jak wyglądają pod mikroskopem. Wykonamy także preparaty z jogurtu oraz wody z ogórków kiszonych, poznając naszych sprzymierzeńców.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 09:00
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 11:00
Czas trwania:
115 minut
Opis skrócony:
Podczas spotkania opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium , poznamy "dobre" i "złe" bakterie, zobaczymy jak można je hodować w laboratorium oraz jak wyglądają pod mikroskopem. Wykonamy także preparaty poznając naszych sprzymierzeńców.
Wykonawca
dr
Lidia
Szulc-Dąbrowska
Miejsce spotkania:
ul Ciszewskiego 8
02-786 Warszawa
Budynek nr 23, II piętro, sala 2056