Peuwiański boom kulinarny i co z niego wynika

Numer: 
161

W ostatniej dekadzie peruwiańska kuchnia przebojem wdarła się na światowe stoły i trafiła pod najmodniejsze adresy. Dziejący się wokół niej ferment okrzyknięto nawet "boomem kulinarnym". Otwarto setki nowych restauracji, szkoły gastronomiczne pękają w szwach, a kuchnię wyniesiono do poziomu sztuki. Gastronomia stała się przystawką do wielkiej polityki, składnkiem narodowej tożsamości i przyprawą, która nadała nowy smak procesom ekonomicznych i społecznych transformacji. Zastanowimy się, czy możliwa jest "modernizacja od kuchni" i jak dalece "boom kulinarny" zmienił Peru.

Typ spotkania: 
Forma: 
Dostępne od: 
15 lat
Termin: 
piątek, 25 Wrzesień, 2015 - 17:00
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
W ostatniej dekadzie peruwiańska kuchnia przebojem wdarła się na światowe stoły i trafiła pod najmodniejsze adresy, Zastanowimy się, czy możliwa jest "modernizacja od kuchni" i jak dalece "boom kulinarny" zmienił Peru.
Wykonawca
dr
Karol
Kurowski
Miejsce spotkania: 
Smyczkowa 14
02-678 Warszawa