Żywność funkcjonalna – wygoda czy konieczność?

Numer: 
537

W ramach zagadnień związanych z zasadami prawidłowego żywienia ważnym problemem staje się świadomy wybór produktów spożywczych, których skład będzie wpływał na utrzymanie zdrowia bądź będą mogły być stosowane w profilaktyce i/lub terapii chorób dietozależnych. W ramach wykładu zostanie przedstawione zagadnienie związane z grupą produktów spożywczych o udokumentowanym profilaktycznym wpływie na organizm - żywności funkcjonalnej.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
16 lat
Termin: 
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 15:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
Dowiedz się czym jest żywność funkcjonalna oraz na czym polega świadomy wybór produktów spożywczych w kontekście zasad prawidłowego żywienia i w profilaktyce i/lub terapii chorób dietozależnych.
Wykonawca
dr inż.
Jacek
Wilczak
Miejsce spotkania: 
ul. Podwale 13
00-252 Warszawa
Aula 1