Żywność funkcjonalna – wygoda czy konieczność?
Numer:
537
W ramach zagadnień związanych z zasadami prawidłowego żywienia ważnym problemem staje się świadomy wybór produktów spożywczych, których skład będzie wpływał na utrzymanie zdrowia bądź będą mogły być stosowane w profilaktyce i/lub terapii chorób dietozależnych. W ramach wykładu zostanie przedstawione zagadnienie związane z grupą produktów spożywczych o udokumentowanym profilaktycznym wpływie na organizm - żywności funkcjonalnej.
Termin:
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 15:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Dowiedz się czym jest żywność funkcjonalna oraz na czym polega świadomy wybór produktów spożywczych w kontekście zasad prawidłowego żywienia i w profilaktyce i/lub terapii chorób dietozależnych.
Wykonawca
dr inż.
Jacek
Wilczak
Miejsce spotkania:
ul. Podwale 13
00-252 Warszawa
Aula 1