Dobre i złe bakterie

Numer: 
672

Podczas spotkania opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium mikrobiologicznym, poznamy dobre i złe bakterie, zobaczymy jak można je hodować w laboratorium i jak wyglądają pod mikroskopem. Wykonamy również preparaty z ogórków kiszonych i jogurtu, poznając naszych sprzymierzeńców.

Typ szkoły: 
Dziedzina: 
Forma: 
Liczba osób: 
30
Termin: 
poniedziałek, 25 Wrzesień, 2017 - 09:30
poniedziałek, 25 Wrzesień, 2017 - 11:30
Czas trwania: 
105 minut
Opis skrócony: 
Podczas spotkania uczestnicy poznają dobre i złe bakterie i dowiedzą się jak je hodować w laboratorium. Dzieci wykonają preparaty mikroskopowe (np. z jogurtu) i obejrzą pod mikroskopem.
Wykonawca
dr
Lidia
Szulc-Dąbrowska
Miejsce spotkania: 
ul. Ciszewskiego 8
02-786 Warszawa
Budynek nr 23 , II piętro, sala 2054