Dobre i złe bakterie
Numer:
672
Podczas spotkania opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium mikrobiologicznym, poznamy dobre i złe bakterie, zobaczymy jak można je hodować w laboratorium i jak wyglądają pod mikroskopem. Wykonamy również preparaty z ogórków kiszonych i jogurtu, poznając naszych sprzymierzeńców.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
poniedziałek, 25 Wrzesień, 2017 - 09:30
poniedziałek, 25 Wrzesień, 2017 - 11:30
Czas trwania:
105 minut
Opis skrócony:
Podczas spotkania uczestnicy poznają dobre i złe bakterie i dowiedzą się jak je hodować w laboratorium. Dzieci wykonają preparaty mikroskopowe (np. z jogurtu) i obejrzą pod mikroskopem.
Organizator:
Wykonawca
dr
Lidia
Szulc-Dąbrowska
Miejsce spotkania:
ul. Ciszewskiego 8
02-786 Warszawa
Budynek nr 23 , II piętro, sala 2054