Bakterie mlekowe w naszym otoczeniu

Numer: 
48

Wszyscy na co dzień stykamy się z ogromną liczbą bakterii dobrych i takich, których nie lubimy. Czy wiesz, że dobre bakterie są spożywane praktycznie codziennie? Codziennie też spożywasz produkty powstałe dzięki nim – bakteriom mlekowym. Są to produkty mleczne, ale nie tylko. Podczas spotkania z nami dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.

Termin: 
sobota, 29 Września, 2018 - 10:00
Czas trwania: 
360 minut
Opis skrócony: 
Wszyscy na co dzień stykamy się z ogromną liczbą bakterii dobrych i złych. Czy wiesz, że dobre bakterie spożywasz codziennie?
Dodatkowe informacje: 
więcej na stronie: http://festiwal-nauki.fuw.edu.pl/
Współorganizator: 
gościnnie na Wydziale Fizyki UW
Wykonawca
dr
Joanna
Radziwiłł-Bieńkowska
Wykonawca
mgr inż.
Jakub
Boreczek
Wykonawca
mgr inż.
Magdalena
Chmielewska-Jeznach
Wykonawca
mgr inż.
Katarzyna
Kosiorek
Wykonawca
mgr
Aleksandra
Tymoszewska
Miejsce spotkania: 
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
Wydział Fizyki UW, wejście z rogu ul. Pasteura i ul. Pogorzelskiego, I piętro