Drożdże - nie tylko do pieczenia
Numer:
760
Dowiemy się, jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są intensywnie wykorzystywane w procesach biotechnologicznych i biochemicznych. Obejrzymy komórki drożdży pod mikroskopem i wyizolujemy DNA z drożdży.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
środa, 25 Września, 2019 - 14:30
Czas trwania:
150 minut
Opis skrócony:
Jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są intensywnie wykorzystywane w procesach biotechnologicznych i biochemicznych?Obejrzymy komórki drożdży pod mikroskopem i wyizolujemy DNA z drożdży.
Organizator:
dr hab.
Jolanta
Mierzejewska
mgr inż.
Karolina
Chreptowicz
Miejsce spotkania:
ul. Koszykowa 75
00-662 Warszawa
Gmach Technologii, wejście bramą od Al. Niepodległości