Jabłko owinięte w jabłko, czyli słów kilka o opakowaniach jadalnych

Numer: 
675

Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania przybliżona zostanie tematyka opakowań jadalnych – składniki wykorzystywane w ich produkcji, właściwości oraz możliwości zastosowania w przemyśle spożywczym. W drugiej części zajęć uczniowie porównają wybrane cechy sensoryczne (m. in. smak, barwa, zapach) wybranych opakowań jadalnych oraz produktów nimi powleczonych.

Typ szkoły: 
Forma: 
Liczba osób: 
30
Termin: 
poniedziałek, 26 Wrzesień, 2016 - 10:00
wtorek, 27 Wrzesień, 2016 - 10:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
W trakcie lekcji festiwalowej uczniowie zapoznają się z innowacyjnymi opakowaniami jadalnymi oraz dokonają degustacji produktów nimi powleczonymi.
Wykonawca
mgr inż.
Justyna
Kadzińska
Wykonawca
mgr inż.
Kinga
Czajkowska
Wykonawca
mgr inż.
Arleta
Mieszkowska
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Budynek 32, piętro 1