Jabłko owinięte w jabłko, czyli słów kilka o opakowaniach jadalnych
Numer:
675
Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania przybliżona zostanie tematyka opakowań jadalnych – składniki wykorzystywane w ich produkcji, właściwości oraz możliwości zastosowania w przemyśle spożywczym. W drugiej części zajęć uczniowie porównają wybrane cechy sensoryczne (m. in. smak, barwa, zapach) wybranych opakowań jadalnych oraz produktów nimi powleczonych.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
poniedziałek, 26 Wrzesień, 2016 - 10:00
wtorek, 27 Wrzesień, 2016 - 10:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
W trakcie lekcji festiwalowej uczniowie zapoznają się z innowacyjnymi opakowaniami jadalnymi oraz dokonają degustacji produktów nimi powleczonymi.
Wykonawca
mgr inż.
Justyna
Kadzińska
Wykonawca
mgr inż.
Kinga
Czajkowska
Wykonawca
mgr inż.
Arleta
Mieszkowska
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Budynek 32, piętro 1