W krainie suszonych owoców i warzyw
Numer:
677
Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania omówione zostaną metody suszenia stosowane w przetwórstwie owoców i warzyw. W drugiej części zajęć uczniowie porównają właściwości sensoryczne (smak, barwa, zapach, kruchość) wybranych suszy owocowych i warzywnych otrzymanych różnymi metodami suszenia.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
środa, 28 Wrzesień, 2016 - 10:00
czwartek, 29 Wrzesień, 2016 - 10:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
W trakcie lekcji uczniowie zapoznają się z metodami suszenia owoców i warzyw, a na podstawie właściwości sensorycznych (np. smaku, zapachu, kruchości, barwy) porównają susze otrzymane różnymi metodami
Wykonawca
mgr inż.
Kinga
Czajkowska
Wykonawca
mgr inż.
Justyna
Kadzińska
Wykonawca
mgr inż.
Arleta
Mieszkowska
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Budynek 32 (zielony) piętro pierwsze