Drożdże - nie tylko do pieczenia

Numer: 
125

Dowiemy się, jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są intentywnie wykorzystywane w procesach biotechnologicznych. Wyizolujemy własnoręcznie z drożdży DNA i "obejrzymy" go za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
13 lat
Dostępne do: 
18 lat
Termin: 
środa, 27 Wrzesień, 2017 - 15:00
Czas trwania: 
150 minut
Opis skrócony: 
Dowiemy się, jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są wykorzystywane w procesach biotechnologicznych. Wyizolujemy z drożdży DNA i "obejrzymy" go za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.
Dodatkowe informacje: 
Liczba miejsc: 15, konieczne zapisy pod adresem mailowym: jmierzejewska@ch.pw.edu.pl
Organizator: 
Wykonawca
dr
Jolanta
Mierzejewska
Miejsce spotkania: 
ul. Koszykowa 75
00-661 Warszawa
Gmach Technologii Chemicznej, sala 207, wejście bramą od Al. Niepodległości, po lewej stronie.