Drożdże - nie tylko do pieczenia
Numer:
125
Dowiemy się, jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są intentywnie wykorzystywane w procesach biotechnologicznych. Wyizolujemy własnoręcznie z drożdży DNA i "obejrzymy" go za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.
Termin:
środa, 27 Wrzesień, 2017 - 15:00
Czas trwania:
150 minut
Opis skrócony:
Dowiemy się, jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są wykorzystywane w procesach biotechnologicznych. Wyizolujemy z drożdży DNA i "obejrzymy" go za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.
Dodatkowe informacje:
Liczba miejsc: 15, konieczne zapisy pod adresem mailowym: jmierzejewska@ch.pw.edu.pl
Organizator:
Wykonawca
dr
Jolanta
Mierzejewska
Miejsce spotkania:
ul. Koszykowa 75
00-661 Warszawa
Gmach Technologii Chemicznej, sala 207, wejście bramą od Al. Niepodległości, po lewej stronie.