Jedzenie dla życia czy życie dla jedzenia

Numer: 
301

Co jadali nasi przodkowie, co jadamy my, jak się zmieniały i jakim zmianom nadal podlegają odmiany uprawne, i czy ma to znaczenie dla środowiska i życia człowieka? Zapraszamy do uczestnictwa w kolejnym spotkaniu przyrodniczym, podczas którego uczestnicy dowiedzą się jakie odmiany pszenicy były uprawiane za czasów Słowian, jak smakowały jabłka sto lat temu, a do tego wszystkiego własnoręcznie przygotują przepyszne strawy. Projekt edukacyjny „Ogrodowe odkrywanie, czyli jak zdobyć wiedzę o przyrodzie i z niej korzystać – ekologiczne spotkania z multimediami w tle w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego” jest współfinansowany przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
6 lat
Dostępne do: 
99 lat
Termin: 
sobota, 23 Wrzesień, 2017 - 10:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
Co jadali nasi przodkowie, co jadamy my, jak się zmieniały i jakim zmianom nadal podlegają odmiany uprawne, i czy ma to znaczenie dla środowiska i życia człowieka?
Dodatkowe informacje: 
Wykład i film są wstępem do warsztatów pod tym samym tytułem odbywających się o godzinie 12.00.
Organizator: 
Wykonawca
inż.
Marianna
Darżynkiewicz-Wojcieska
Miejsce spotkania: 
Aleje Ujazdowskie 4
00-478 Warszawa
Zbiórka przed budynkiem Pracowni Edukacji, przy bramie ze szlabanem.