Pokrzywa zamiast spiruliny, czyli superfood made in Poland
Numer:
220
Superfood to ostatnio modny termin określający naturalne produkty spożywcze o niezwykłych wartościach odżywczych, które to włączone do diety mają chronić nas przed wieloma chorobami. Superżywność kojarzy się głównie z tropikalnymi owocami i drogimi suplementami. Jednak na straganach, w ogródkach czy nawet na łąkach możemy znaleźć smaczne, tanie i łatwo dostępne rośliny, pełne cennych substancji odżywczych i pozytywnie wpływających na nasz organizm fitozwiązków. Burak ćwikłowy z warzywniaka, borówka czarna z lasu czy wszędobylska pokrzywa to tylko początek długiej listy super zdrowych produktów rodzimego pochodzenia, których właściwościom przyjrzymy się na wykładzie.
Termin:
piątek, 29 Wrzesień, 2017 - 16:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Superfood to nie tylko tropikalne owoce i kosztowne suplementy diety. Super żywność o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych mamy na wyciągnięcie ręki - w ogródku, w lesie czy na straganie.
Organizator:
Wykonawca
dr
Agnieszka
Mroczek
Miejsce spotkania:
ul. Miecznikowa 1
02-096 Warszawa
Sala 103/B.