Pokrzywa zamiast spiruliny, czyli superfood made in Poland

Numer: 
220

Superfood to ostatnio modny termin określający naturalne produkty spożywcze o niezwykłych wartościach odżywczych, które to włączone do diety mają chronić nas przed wieloma chorobami. Superżywność kojarzy się głównie z tropikalnymi owocami i drogimi suplementami. Jednak na straganach, w ogródkach czy nawet na łąkach możemy znaleźć smaczne, tanie i łatwo dostępne rośliny, pełne cennych substancji odżywczych i pozytywnie wpływających na nasz organizm fitozwiązków. Burak ćwikłowy z warzywniaka, borówka czarna z lasu czy wszędobylska pokrzywa to tylko początek długiej listy super zdrowych produktów rodzimego pochodzenia, których właściwościom przyjrzymy się na wykładzie.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
12 lat
Dostępne do: 
99 lat
Termin: 
piątek, 29 Wrzesień, 2017 - 16:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
Superfood to nie tylko tropikalne owoce i kosztowne suplementy diety. Super żywność o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych mamy na wyciągnięcie ręki - w ogródku, w lesie czy na straganie.
Organizator: 
Wykonawca
dr
Agnieszka
Mroczek
Miejsce spotkania: 
ul. Miecznikowa 1
02-096 Warszawa
Sala 103/B.