Żywienie emocjonalne, czyli jak emocje kierują zachowaniami żywieniowymi człowieka
Numer:
90
Żywienie emocjonalne stanowi jedno z poważnych wyzwań nie tylko współczesnej dietetyki czy psychologii, ale także zdrowia publicznego. Przyczynia się ono do zwiększonej ilości konsumowanej żywności, a tym samym rozwoju otyłości. Celem wykładu będzie zapoznanie uczestników z najczęstszymi powodami podejmowania żywienia emocjonalnego oraz z rozpoznawaniem tych mechanizmów psychologicznych u siebie samego.
Termin:
poniedziałek, 24 Września, 2018 - 15:00
Czas trwania:
60 minut
Opis skrócony:
Jakie są główne mechanizmy psychologiczne biorące udział w żywieniu emocjonalnym i ich konsekwencje zdrowotne.
Wykonawca
dr
Mariusz
Jaworski
Miejsce spotkania:
ul. Księcia Trojdena 2a
02-109 Warszawa
Centrum Dydaktyczne WUM, sala 140, I piętro