W krainie suszonych owoców i warzyw

Numer: 
677

Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania omówione zostaną metody suszenia stosowane w przetwórstwie owoców i warzyw. W drugiej części zajęć uczniowie porównają właściwości sensoryczne (smak, barwa, zapach, kruchość) wybranych suszy owocowych i warzywnych otrzymanych różnymi metodami suszenia.

Typ szkoły: 
Forma: 
Liczba osób: 
30
Termin: 
środa, 28 Wrzesień, 2016 - 10:00
czwartek, 29 Wrzesień, 2016 - 10:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
W trakcie lekcji uczniowie zapoznają się z metodami suszenia owoców i warzyw, a na podstawie właściwości sensorycznych (np. smaku, zapachu, kruchości, barwy) porównają susze otrzymane różnymi metodami
Wykonawca
mgr inż.
Kinga
Czajkowska
Wykonawca
mgr inż.
Justyna
Kadzińska
Wykonawca
mgr inż.
Arleta
Mieszkowska
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Budynek 32 (zielony) piętro pierwsze