Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji SGGW

Typ Tytuł Opis Dziedzina Termin
Lekcja festiwalowa Jabłko owinięte w jabłko, czyli słów kilka o opakowaniach jadalnych

Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania przybliżona zostanie tematyka opakowań jadalnych – składniki wykorzystywane w ich produkcji, właściwości oraz możliwości zastosowania w przemyśle spożywczym. W drugiej części zajęć uczniowie porównają wybrane cechy sensoryczne (m. in. smak, barwa, zapach) wybranych opakowań jadalnych oraz produktów nimi powleczonych.

technika i technologia
  • pon., 2016-09-26 10:00
  • wt., 2016-09-27 10:00
Lekcja festiwalowa Jabłko owinięte w jabłko, czyli słów kilka o opakowaniach jadalnych

Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania przybliżona zostanie tematyka opakowań jadalnych – składniki wykorzystywane w ich produkcji, właściwości oraz możliwości zastosowania w przemyśle spożywczym. W drugiej części zajęć uczniowie porównają wybrane cechy sensoryczne (m. in. smak, barwa, zapach) wybranych opakowań jadalnych oraz produktów nimi powleczonych.

technika i technologia
  • pon., 2016-09-26 10:00
  • wt., 2016-09-27 10:00
Lekcja festiwalowa W krainie suszonych owoców i warzyw

Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania omówione zostaną metody suszenia stosowane w przetwórstwie owoców i warzyw. W drugiej części zajęć uczniowie porównają właściwości sensoryczne (smak, barwa, zapach, kruchość) wybranych suszy owocowych i warzywnych otrzymanych różnymi metodami suszenia.

technika i technologia
  • śr., 2016-09-28 10:00
  • czw., 2016-09-29 10:00
Lekcja festiwalowa Truskawki dla kosmonautów

Wycieczka rozpocznie się prezentacją różnych sposobów utrwalenia owoców. Uczniowie zapoznają się z najnowszą metodą suszenia stosowaną do produkowania żywności dla kosmonautów i będą mieli możliwość spróbowania kosmicznych truskawek. 

technika i technologia
  • śr., 2016-09-28 11:30
Lekcja festiwalowa W krainie suszonych owoców i warzyw

Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania omówione zostaną metody suszenia stosowane w przetwórstwie owoców i warzyw. W drugiej części zajęć uczniowie porównają właściwości sensoryczne (smak, barwa, zapach, kruchość) wybranych suszy owocowych i warzywnych otrzymanych różnymi metodami suszenia.

technika i technologia
  • śr., 2016-09-28 10:00
  • czw., 2016-09-29 10:00
Spotkanie festiwalowe Koncepcja schematycznego przedstawiania produkcji żywności

Wykład weekendowy zostanie przeprowadzony w warunkach sali wykładowej z wykorzystaniem stanowiska komputerowego z zainstalowanymi aplikacjami do prowadzenia pokazu jak i systemu komputerowego wspomagania projektowania (CAD).

technika i technologia
  • sob., 2016-10-01 16:00
SMTP Error: Could not connect to SMTP host. SMTP Error: Could not connect to SMTP host. SMTP Error: Could not connect to SMTP host.