Truskawki dla kosmonautów

Numer: 
676

Wycieczka rozpocznie się prezentacją różnych sposobów utrwalenia owoców. Uczniowie zapoznają się z najnowszą metodą suszenia stosowaną do produkowania żywności dla kosmonautów i będą mieli możliwość spróbowania kosmicznych truskawek. 

Typ szkoły: 
Liczba osób: 
30
Termin: 
środa, 28 Wrzesień, 2016 - 11:30
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Uczniowie zapoznają się z rożnymi technikami suszenia, a szczególnie z metodą liofilizacji stosowaną do produkowania żywności dla kosmonautów. Będzie możliwość spróbowania kosmicznych truskawek.
Wykonawca
dr inż.
Agnieszka
Ciurzyńska
Wykonawca
dr inż.
Karolina
Szulc
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Budynek 32, 1 piętro