Mikroflora jelitowa- nowy gracz w rozwoju otyłości i cukrzycy?

Numer: 
125

Wykład spróbuje odpowiedzieć na pytania: czy poprzez to co jemy, zmieniamy skład naszej mikroflory jelitowej i z przyjaciela robimy wroga przyczyniającego się do rozwoju chorób ? oraz jaki wpływ na skład mikroflory ma stosowanie pro- lub prebiotyków, antybiotyków oraz syntetycznych słodzików ? 

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
16 lat
Termin: 
piątek, 25 Wrzesień, 2015 - 17:30
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Czy poprzez to co jemy, zmieniamy skład naszej mikroflory jelitowej i z przyjaciela robimy wroga przyczyniającego się do rozwoju chorób? Jaki wpływ na skład mikroflory ma stosowanie pro- lub prebiotyków, antybiotyków oraz syntetycznych słodzików?
Wykonawca
dr
Anna
Kiersztan
Miejsce spotkania: 
ul. Miecznikowa 1
02-096 Warszawa