Dobre i złe bakterie
Numer:
619
Podczas spotkania opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium mikrobiologicznym, poznamy "dobre" i "złe" bakterie, zobaczymy jak można je hodować w laboratorium oraz jak wyglądają pod mikroskopem. Opowiemy, co można zrobić, aby ustrzec się przed „złymi” bakteriami. Wykonamy także preparaty z jogurtu oraz wody z ogórków kiszonych, aby poznać naszych sprzymierzeńców.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
czwartek, 29 Wrzesień, 2016 - 09:30
czwartek, 29 Wrzesień, 2016 - 11:30
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Podczas lekcji opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium mikrobiologicznym, poznamy "dobre" i "złe" bakterie, zobaczymy jak się je hoduje i w jaki sposób można je obserwować pod mikroskopem.
Organizator:
Wykonawca
dr
Lidia
Szulc-Dąbrowska
Wykonawca
dr inż.
Justyna
Struzik
Miejsce spotkania:
ul. Ciszewskiego 8
02-786 Warszawa
Wydział Medycyny Weterynaryjnej, Zakład Immunologii, budynek nr 23 im. prof. Staffa, II p.,
sala 2054