Bakterie mlekowe w naszym otoczeniu

Numer: 
263

Wszyscy na co dzień stykamy się z ogromną liczbą bakterii dobrych i takich, których nie lubimy. Czy wiesz, że dobre bakterie są spożywane praktycznie codziennie? Codzienne też spożywasz produkty powstałe dzięki nim – bakteriom mlekowym. Są to produkty mleczne, ale nie tylko. Podczas spotkania z nami dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.

 

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
9 lat
Dostępne do: 
15 lat
Termin: 
sobota, 1 Październik, 2016 - 10:00
Czas trwania: 
300 minut
Opis skrócony: 
Podczas spotkania dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.
Dodatkowe informacje: 
spotkanie w ramach Naukowego weekendu z Kampusem Ochota Spotkanie pod patronatem Grupy Azoty S.A.
Wykonawca
J.
Boreczek
Wykonawca
M.
Chmielewska-Jeznach
Wykonawca
A.
Tymoszewska
Wykonawca
K.
Izdebska
Miejsce spotkania: 
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
gościnnie na Wydziale Fizyki UW