Bakterie mlekowe w naszym otoczeniu
Numer:
263
Wszyscy na co dzień stykamy się z ogromną liczbą bakterii dobrych i takich, których nie lubimy. Czy wiesz, że dobre bakterie są spożywane praktycznie codziennie? Codzienne też spożywasz produkty powstałe dzięki nim – bakteriom mlekowym. Są to produkty mleczne, ale nie tylko. Podczas spotkania z nami dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.
Termin:
sobota, 1 Październik, 2016 - 10:00
Czas trwania:
300 minut
Opis skrócony:
Podczas spotkania dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.
Dodatkowe informacje:
spotkanie w ramach Naukowego weekendu z Kampusem Ochota
Spotkanie pod patronatem Grupy Azoty S.A.
Organizator:
Wykonawca
J.
Boreczek
Wykonawca
M.
Chmielewska-Jeznach
Wykonawca
A.
Tymoszewska
Wykonawca
K.
Izdebska
Miejsce spotkania:
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
gościnnie na Wydziale Fizyki UW