Truskawki dla kosmonautów
Numer:
717
Lekcja rozpocznie się prezentacją różnych sposobów utrwalenia truskawek. Uczniowie zapoznają się z najnowszą metodą suszenia stosowaną do produkowania żywności dla kosmonautów i będą mieli możliwość spróbowania kosmicznych truskawek.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
środa, 27 Wrzesień, 2017 - 10:00
Czas trwania:
60 minut
Opis skrócony:
Lekcja rozpocznie się prezentacją różnych sposobów utrwalenia owoców. Uczniowie zapoznają się z najnowszą metodą suszenia żywności i będą mieli możliwość spróbowania truskawek dla kosmonautów
Wykonawca
dr inż.
Agnieszka
Ciurzyńska
Wykonawca
dr inż.
Karolina
Szulc
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c,
02-776 Warszawa
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, budynek nr 32, piętro 1,