W krainie owocowych i warzywnych opakowań

Numer: 
718

Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania przybliżona zostanie tematyka „opakowań jadalnych” – składniki wykorzystywane w ich produkcji, właściwości oraz możliwości zastosowania w przemyśle spożywczym. W drugiej części zajęć uczniowie porównają wybrane cechy sensoryczne (m. in. smak, barwa, zapach) wybranych „opakowań jadalnych”.

Typ szkoły: 
Forma: 
Liczba osób: 
30
Termin: 
czwartek, 28 Wrzesień, 2017 - 09:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
W trakcie lekcji festiwalowej uczniowie zapoznają się z innowacyjnymi „opakowaniami jadalnymi” oraz dokonają ich degustacji.
Wykonawca
mgr inż.
Justyna
Kadzińska
Wykonawca
mgr inż.
Kinga
Czajkowska
Wykonawca
mgr inż.
Ewelina
Tryzno
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji SGGW, budynek 32, 1 pietro