Wypieki kolorowane
Numer:
720
Zajęcia podzielone są na dwie części: wykład i pokaz doświadczalny (degustacja). W pierwszej części spotkania omówione zostaną sposoby przygotowywania wypieków. W drugiej części zajęć uczniowie porównają właściwości sensoryczne (smak, barwa, zapach) wybranych wypieków z różnymi dodatkami.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
czwartek, 28 Wrzesień, 2017 - 11:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Uczniowie zapoznają się z metodami wypieku chleba i innych rodzajów pieczywa. Na podstawie właściwości sensorycznych (m.in. smaku, zapachu, kruchości, barwy) porównają wypieki z różnymi dodatkami.
Wykonawca
mgr inż.
Ewelina
Tryzno
Wykonawca
mgr inż.
Kinga
Czajkowska
Wykonawca
mgr inż.
Justyna
Kadzińska
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji SGGW, BUDYNEK 32, 1 PIĘTRO