Za co kochamy czekoladę?

Numer: 
744

Co powoduje, że jedzenie czekolady tak wielu ludziom sprawia przyjemność? Czy to tylko słodki smak, a może coś więcej? Czy czekolada uzależnia? Czy może leczyć? Czy biała czekolada to naprawdę czekolada?

Typ szkoły: 
Dziedzina: 
Forma: 
Liczba osób: 
30
Termin: 
poniedziałek, 25 Wrzesień, 2017 - 10:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
Co powoduje, że jedzenie czekolady tak wielu ludziom sprawia przyjemność? Czy to tylko słodki smak, a może coś więcej? Czy czekolada uzależnia, czy może leczyć?
Współorganizator: 
Wydział Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykonawca
dr
Beata
Dasiewicz
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Ze względu na trwający remont siedziby Polskiego Towarzystwa Chemicznego, lekcja festiwalowa odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, budynek 32 (Wydział Nauk o Żywności), piętro II, sala 2070.