Za co kochamy czekoladę?
Numer:
744
Co powoduje, że jedzenie czekolady tak wielu ludziom sprawia przyjemność? Czy to tylko słodki smak, a może coś więcej? Czy czekolada uzależnia? Czy może leczyć? Czy biała czekolada to naprawdę czekolada?
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
poniedziałek, 25 Wrzesień, 2017 - 10:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Co powoduje, że jedzenie czekolady tak wielu ludziom sprawia przyjemność? Czy to tylko słodki smak, a może coś więcej? Czy czekolada uzależnia, czy może leczyć?
Organizator:
Współorganizator:
Wydział Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykonawca
dr
Beata
Dasiewicz
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Ze względu na trwający remont siedziby Polskiego Towarzystwa Chemicznego, lekcja festiwalowa odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, budynek 32 (Wydział Nauk o Żywności), piętro II, sala 2070.