Gen - jak go ugryźć?

Numer: 
308

Celem warsztatów jest zapoznanie uczestników z pracą w laboratorium badawczym oraz niektórymi metodami biologii molekularnej, wykorzystywanymi w badaniu genów. Uczestnicy dowiedzą się co to jest plazmid, enzymy restrykcyjne, klonowanie genów oraz że niepozorne drożdże piekarnicze są doskonałym obiektem eksperymentalnym. Podczas warsztatów uczestnicy przeprowadzą także eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
15 lat
Dostępne do: 
19 lat
Termin: 
sobota, 23 Wrzesień, 2017 - 10:00
sobota, 23 Wrzesień, 2017 - 13:00
sobota, 30 Wrzesień, 2017 - 10:00
sobota, 30 Wrzesień, 2017 - 13:00
Czas trwania: 
120 minut
Opis skrócony: 
Uczestnicy warsztatów zapoznają się z pracą w laboratorium badawczym oraz niektórymi metodami biologii molekularnej. Przeprowadzą eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.
Dodatkowe informacje: 
Liczba miejsc: 15; Zapisy: emakala@ibb.waw.pl
Wykonawca
mgr inż.
Olga
Wojnowska
Wykonawca
mgr
Aneta
Jurkiewicz
Wykonawca
mgr
Marta
Płonka
Wykonawca
mgr
Ewa
Leśniewska
Wykonawca
dr
Damian
Graczyk
Miejsce spotkania: 
ul. Pawińskiego 5a
02-106 Warszawa
blok A, pok. 211