Azotany w przetwórstwie mięsa - zdrowo czy różowo?
Numer:
769
Azotan(III) i azotan(V) sodu to substancje dodatkowe powszechnie stosowane w przetwórstwie mięsa. Zgodnie z nomenklaturą zaliczane są do grupy substancji konserwujących. Jednak ich właściwości nie ograniczają się jedynie do działania utrwalającego. Dlaczego? O tym, i nie tylko o tym, uczniowie dowiedzą się na niniejszym wykładzie.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
poniedziałek, 24 Września, 2018 - 09:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Kilka słów o substancjach dodatkowych powszechnie stosowanych w przetwórstwie mięsa, zaliczanych do grupy substancji konserwujących.
Organizator:
Współorganizator:
Wydział Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykonawca
dr hab. inż.
Krzysztof
Dasiewicz
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Wykład odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, budynek 32 (Wydział Nauk o Żywności), piętro II, aula 3.