Czy wiemy, w czym jemy?
Numer:
722
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dot. tego, jak świat wyglądałby bez opakowań (film) oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
poniedziałek, 24 Września, 2018 - 11:30
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Opakowania do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania.
Wykonawca
dr inż.
Małgorzata
Nowacka
Miejsce spotkania:
Nowoursynowska St 159c
02-776 Warszawa
Budynek 32, pierwsze piętro