Zakład Oceny Jakości Żywności SGGW

Typ Tytuł Opis Dziedzina Termin
Lekcja festiwalowa Smaki i zapachy żywności

Celem warsztatów jest przedstawienie sposobu analizy sensorycznej produktów spożywczych. W trakcie warsztatów uczestnicy zostaną poddani testom na daltonizm smakowy, dzięki którym będą w stanie okreslić swoje możliwości rozróżniania czterech podstawowych smaków. Dodatkowo uczestnicy będą odgadywać zapachy próbek żywnościowych i będą mogli również określić swoje predyspozycje do rozróżniania nut zapachowych wybranych produktów spożywczych. Ponadto uczestnicy warsztatów wezmą udział w teście konsumenckim oraz w profesjonalnej sesnorycznej analizie profilowej dwóch produktów spożywczych. Po przeporwadzonych analizach wspólnie zostaną omówione uzyskane wyniki testów.

 

  • wt., 2019-09-24 10:30
  • czw., 2019-09-26 10:30
Lekcja festiwalowa Smaki i zapachy żywności

Celem warsztatów jest przedstawienie sposobu analizy sensorycznej produktów spożywczych. W trakcie warsztatów uczestnicy zostaną poddani testom na daltonizm smakowy, dzięki którym będą w stanie okreslić swoje możliwości rozróżniania czterech podstawowych smaków. Dodatkowo uczestnicy będą odgadywać zapachy próbek żywnościowych i będą mogli również określić swoje predyspozycje do rozróżniania nut zapachowych wybranych produktów spożywczych. Ponadto uczestnicy warsztatów wezmą udział w teście konsumenckim oraz w profesjonalnej sesnorycznej analizie profilowej dwóch produktów spożywczych. Po przeporwadzonych analizach wspólnie zostaną omówione uzyskane wyniki testów.

 

  • wt., 2019-09-24 10:30
  • czw., 2019-09-26 10:30