Zakład Oceny Jakości Żywności SGGW
Typ | Tytuł | Opis | Dziedzina | Termin |
---|---|---|---|---|
Lekcja festiwalowa | Smaki i zapachy żywności |
Celem warsztatów jest przedstawienie sposobu analizy sensorycznej produktów spożywczych. W trakcie warsztatów uczestnicy zostaną poddani testom na daltonizm smakowy, dzięki którym będą w stanie okreslić swoje możliwości rozróżniania czterech podstawowych smaków. Dodatkowo uczestnicy będą odgadywać zapachy próbek żywnościowych i będą mogli również określić swoje predyspozycje do rozróżniania nut zapachowych wybranych produktów spożywczych. Ponadto uczestnicy warsztatów wezmą udział w teście konsumenckim oraz w profesjonalnej sesnorycznej analizie profilowej dwóch produktów spożywczych. Po przeporwadzonych analizach wspólnie zostaną omówione uzyskane wyniki testów.
|
|
|
Lekcja festiwalowa | Smaki i zapachy żywności |
Celem warsztatów jest przedstawienie sposobu analizy sensorycznej produktów spożywczych. W trakcie warsztatów uczestnicy zostaną poddani testom na daltonizm smakowy, dzięki którym będą w stanie okreslić swoje możliwości rozróżniania czterech podstawowych smaków. Dodatkowo uczestnicy będą odgadywać zapachy próbek żywnościowych i będą mogli również określić swoje predyspozycje do rozróżniania nut zapachowych wybranych produktów spożywczych. Ponadto uczestnicy warsztatów wezmą udział w teście konsumenckim oraz w profesjonalnej sesnorycznej analizie profilowej dwóch produktów spożywczych. Po przeporwadzonych analizach wspólnie zostaną omówione uzyskane wyniki testów.
|
|