Gen - jak go ugryźć?
Numer:
234
Celem warsztatów jest zapoznanie uczestników z pracą w laboratorium badawczym oraz niektórymi metodami biologii molekularnej wykorzystywanymi w badaniu genów. Uczestnicy dowiedzą się, co to jest plazmid, enzymy restrykcyjne, klonowanie genów, oraz że niepozorne drożdże piekarnicze są doskonałym obiektem eksperymentalnym. Podczas warsztatów uczestnicy przeprowadzą także eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.
Termin:
sobota, 21 Września, 2019 - 10:00
sobota, 21 Września, 2019 - 13:00
Czas trwania:
120 minut
Opis skrócony:
Uczestnicy zapoznają się z pracą w laboratorium badawczym oraz niektórymi metodami biologii molekularnej, a także przeprowadzą eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.
Dodatkowe informacje:
Zapisy od 16 IX: a.jurkiewicz20@ibb.waw.pl (w temacie proszę o wpisanie 'Festiwal Nauki')
Liczba miejsc: 16
Wiek uczestników: 15-19 lat
Organizator:
mgr
Aneta
Jurkiewicz
mgr
Izabela
Rudzińska
mgr
Marta
Płonka
Miejsce spotkania:
ul. Pawińskiego 5a
02-106 Warszawa
blok A, pok. 211