Gen - jak go ugryźć?

Numer: 
234

Celem warsztatów jest zapoznanie uczestników z pracą w laboratorium badawczym oraz niektórymi metodami biologii molekularnej wykorzystywanymi w badaniu genów. Uczestnicy dowiedzą się, co to jest plazmid, enzymy restrykcyjne, klonowanie genów, oraz że niepozorne drożdże piekarnicze są doskonałym obiektem eksperymentalnym. Podczas warsztatów uczestnicy przeprowadzą także eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
sobota, 21 Września, 2019 - 10:00
sobota, 21 Września, 2019 - 13:00
Czas trwania: 
120 minut
Opis skrócony: 
Uczestnicy zapoznają się z pracą w laboratorium badawczym oraz niektórymi metodami biologii molekularnej, a także przeprowadzą eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.
Dodatkowe informacje: 
Zapisy od 16 IX: a.jurkiewicz20@ibb.waw.pl (w temacie proszę o wpisanie 'Festiwal Nauki') Liczba miejsc: 16 Wiek uczestników: 15-19 lat
mgr
Aneta
Jurkiewicz
mgr
Izabela
Rudzińska
mgr
Marta
Płonka
Miejsce spotkania: 
ul. Pawińskiego 5a
02-106 Warszawa
blok A, pok. 211