"Niesmaczne" składniki w smacznej żywności

Numer: 
864

Lekcja rozpocznie się prezentacją technologii produkcji jogurtu, wzbogaconej zdjęciami oraz filmami z zakładów produkcyjnych.
Następnie uczestnicy spotkania będą mogli zapoznać się z substancjami dodatkowymi stosowanymi przy produkcji jogurtów takimi jak substancje słodzące, barwniki i zagęstniki, a także z najczęściej stosowanymi bakteriami pro biotycznymi. Uczniowie będą również mieli możliwość wyprodukowania własnego jogurtu oraz porównanie go z produktami dostępnymi na rynku.

Typ szkoły: 
Forma: 
Liczba osób: 
30
Klasa od: 
Klasa do: 
Termin: 
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 09:00
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 10:00
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 11:00
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 12:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
Uczestnicy spotkania zapoznają się z substancjami dodatkowymi stosowanymi przy produkcji jogurtów np. bakteriami pro biotycznymi. Będą mogli wyprodukować własny jogurt.
Wykonawca
mgr inż.
Justyna
Kadzińska
Wykonawca
mgr inż.
Kinga
Czajkowska
Miejsce spotkania: 
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
budynek nr 32 (zielony) I piętro