Truskawki dla kosmonautów
Numer:
784
Wycieczka po laboratoriach Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji rozpocznie się prezentacją różnych sposobów utrwalenia owoców na przykładzie truskawek. Następnie uczniowie zapoznają się z najnowszą metodą suszenia stosowaną do produkowania żywności dla kosmonautów. W czasie wycieczki po laboratoriach pokazane zostaną różne urządzenia stosowane do produkcji żywności. Uczniowie będą mieli możliwość spróbowania truskawek utrwalonych najnowocześniejszą metodą suszenia.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Klasa od:
Klasa do:
Termin:
wtorek, 22 Wrzesień, 2015 - 10:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Wycieczka rozpocznie się prezentacją różnych sposobów utrwalenia owoców. Uczniowie zapoznają się z najnowszą metodą suszenia stosowaną do produkowania żywności dla kosmonautów i będą mieli możliwość spróbowania kosmicznych truskawek.
Organizator:
Wykonawca
dr inż.
Agnieszka
Ciurzyńska
Wykonawca
dr inż.
Karolina
Szulc
Miejsce spotkania:
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Budynek nr 32 (zielony) pierwsze piętro