Drożdże - nie tylko do pieczenia

Numer: 
124

Dowiemy się jak wygląda praca laboratoryjna na organizmie modelowym, jakim są drożdże piekarnicze. Wyizolujemy własnoręcznie z drożdży DNA i "obejrzymy" je za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
16 lat
Dostępne do: 
19 lat
Termin: 
środa, 28 Wrzesień, 2016 - 15:00
Czas trwania: 
120 minut
Opis skrócony: 
Dowiemy się jak wygląda praca laboratoryjna na organizmie modelowym, jakim są drożdże piekarnicze. Wyizolujemy własnoręcznie z drożdży DNA i "obejrzymy" je za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.
Dodatkowe informacje: 
Zapisy od 19 IX: jmierzejewska@ch.pw.edu.pl
Organizator: 
Wykonawca
dr
Jolanta
Mierzejewska
Miejsce spotkania: 
Koszykowa 75
00-662 Warszawa
Gmach Technologii Chemicznej, sala 207, wejście bramą od Al. Niepodległości, po lewej stronie, drugie piętro.