Drożdże - nie tylko do pieczenia
Numer:
124
Dowiemy się jak wygląda praca laboratoryjna na organizmie modelowym, jakim są drożdże piekarnicze. Wyizolujemy własnoręcznie z drożdży DNA i "obejrzymy" je za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.
Termin:
środa, 28 Wrzesień, 2016 - 15:00
Czas trwania:
120 minut
Opis skrócony:
Dowiemy się jak wygląda praca laboratoryjna na organizmie modelowym, jakim są drożdże piekarnicze. Wyizolujemy własnoręcznie z drożdży DNA i "obejrzymy" je za pomocą wybranych metod laboratoryjnych.
Dodatkowe informacje:
Zapisy od 19 IX: jmierzejewska@ch.pw.edu.pl
Organizator:
Wykonawca
dr
Jolanta
Mierzejewska
Miejsce spotkania:
Koszykowa 75
00-662 Warszawa
Gmach Technologii Chemicznej, sala 207, wejście bramą od Al. Niepodległości, po lewej stronie, drugie piętro.