Czy wiemy w czym jemy?

Numer: 
800

Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dotycząca tego jak świat by wyglądał bez opakowań (film) oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.

Typ szkoły: 
Liczba osób: 
30
Termin: 
piątek, 29 Wrzesień, 2017 - 10:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości oraz bezpieczne stosowanie. Najczęstsze błędy w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością. Prezentacja nowych rozwiązań.
Wykonawca
dr inż.
Małgorzata
Nowacka
Miejsce spotkania: 
Nowoursunowska 159c
02-776 Warszawa
budynek nr 32, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji