Bakterie mlekowe w naszym otoczeniu
Numer:
264
Wszyscy na co dzień stykamy się z ogromną liczbą bakterii dobrych i takich, których nie lubimy. Czy wiesz, że dobre bakterie są spożywane praktycznie codziennie? Codzienne też spożywasz produkty powstałe dzięki nim – bakteriom mlekowym. Są to produkty mleczne, ale nie tylko. Podczas spotkania z nami dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.
Termin:
sobota, 30 Wrzesień, 2017 - 10:00
Czas trwania:
360 minut
Opis skrócony:
Wszyscy na co dzień stykamy się z ogromną liczbą bakterii. Podczas spotkania z nami dowiesz się, jakie bakterie pomagają ulepszać żywność i które produkty z Twojej lodówki dzięki nim powstają.
Dodatkowe informacje:
Impreza jest dostępna dla osób na wózkach.
Organizator:
Organizator:
gościnnie na Wydziale Fizyki UW
Wykonawca
mgr inż.
Jakub
Boreczek
Wykonawca
mgr inż.
Magdalena
Chmielewska-Jeznach
Wykonawca
mgr inż.
Katarzyna
Kosiorek
Miejsce spotkania:
Budynek Wydziału Fizyki UW, Warszawa, Pasteura 5
02-093 Warszawa
I piętro, windą lub schodami przy portierni