Drożdże - nie tylko do pieczenia

Numer: 
136

Dowiemy się, jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są intensywnie wykorzystywane w procesach biotechnologicznych. Obejrzymy komórki drożdży pod mikroskopem i wyizolujemy DNA z drożdży.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
środa, 26 Września, 2018 - 15:00
Czas trwania: 
150 minut
Opis skrócony: 
Izolacja DNA z drożdży
Dodatkowe informacje: 
Liczba miejsc: 15, Zapisy od 17 IX pod adresem: jmierzejewska@ch.pw.edu.pl
Organizator: 
Wykonawca
dr
Jolanta
Mierzejewska
Wykonawca
mgr inż.
Karolina
Chreptowicz
Miejsce spotkania: 
ul. Koszykowa 75
00-662 Warszawa
Gmach Technologii, sala 208 (II piętro), wejście bramą od Al. Niepodległości.