Czy wiemy w czym jemy?

Numer: 
738

Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością (patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp.). Refleksja dot. tego, jak świat wyglądałby bez opakowań. Zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.

Typ szkoły i dziedzina: 
Termin: 
wtorek, 24 Września, 2019 - 12:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
Opakowania do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania.
dr hab.
Małgorzata
Nowacka
mgr
Katarzyna
Rybak
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Budynek 32