Drożdże - nie tylko do pieczenia

Numer: 
760

Dowiemy się, jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są intensywnie wykorzystywane w procesach biotechnologicznych i biochemicznych. Obejrzymy komórki drożdży pod mikroskopem i wyizolujemy DNA z drożdży.

Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
środa, 25 Września, 2019 - 14:30
Czas trwania: 
150 minut
Opis skrócony: 
Jak wygląda praca laboratoryjna z drożdżami, które są intensywnie wykorzystywane w procesach biotechnologicznych i biochemicznych?Obejrzymy komórki drożdży pod mikroskopem i wyizolujemy DNA z drożdży.
Organizator: 
dr hab.
Jolanta
Mierzejewska
mgr inż.
Karolina
Chreptowicz
Miejsce spotkania: 
ul. Koszykowa 75
00-662 Warszawa
Gmach Technologii, wejście bramą od Al. Niepodległości