Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji SGGW

Typ Tytuł Opis Dziedzina Termin
Lekcja festiwalowa Truskawki dla kosmonautów

Żywność dla kosmonautów -  Czym jest? Jak powstaje? Czy jest zdrowa? Na te i inne pytania uczniowie uzyskają odpowiedzi podczas wizyty na Wydziale Technologii Żywności SGGW. Będą mogli spróbować "kosmicznych truskawek" i poznać tajniki ich produkcji. 

  • wt., 2020-09-22 10:00
Lekcja festiwalowa Żywność – jak powstaje?

Omówienie cyklu życia produktu oraz metody projektowania produktów w oparciu o Design Thinking. Zaprezentowanie kilku przykładów nowych, niestandardowych produktów żywnościowych. 

  • pt., 2020-09-25 09:30
Lekcja festiwalowa Czy wiemy, w czym jemy?

Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dotycząca tego, jak świat wyglądałby bez opakowań, oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.

  • pt., 2020-09-25 12:00