Mikroby w żywności
Numer:
9
Dzieci dowiedzą się o „dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać np. kiszone warzywa i owoce, jogurty i kefiry. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.
Typ spotkania:
Dziedzina:
Termin:
sobota, 19 Września, 2020 - 10:00
sobota, 19 Września, 2020 - 11:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Dzieci dowiedzą się o „dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach
Dodatkowe informacje:
Przeznaczone dla dzieci od 5 lat, a także młodzieży i osób dorosłych
Organizator:
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Monika
Trząskowska
dr hab. inż.
Dorota
Zielińska
dr inż.
Katarzyna
Neffe-Skocińska
dr inż.
Barbara
Sionek
Miejsce spotkania:
Wydarzenie online:
Wydarzenie online
Odnośnik:
Wydarzenie online na żywo: