Mikroby w żywności

Numer: 
9

Dzieci dowiedzą się o „dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać np. kiszone warzywa i owoce, jogurty i kefiry. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.

 

 

Termin: 
sobota, 19 Września, 2020 - 10:00
sobota, 19 Września, 2020 - 11:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
Dzieci dowiedzą się o „dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach
Dodatkowe informacje: 
Przeznaczone dla dzieci od 5 lat, a także młodzieży i osób dorosłych
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Monika
Trząskowska
dr hab. inż.
Dorota
Zielińska
dr inż.
Katarzyna
Neffe-Skocińska
dr inż.
Barbara
Sionek
Miejsce spotkania: 
Wydarzenie online: 
Wydarzenie online
Wydarzenie online na żywo: