Czy wiemy w czym jemy?

Numer: 
790

Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dot. tego jak świat wyglądał by bez opakowań oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.

Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
piątek, 30 Września, 2022 - 12:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.
dr hab. inż.
Małgorzata
Nowacka
mgr
Katarzyna
Rybak
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2022 Festiwal Nauki