Owady na talerzu -moda czy konieczność?

Numer: 
783

Początki jedzenia owadów w Europie sięgają starożytnych czasów Grecji i Rzymu. Jednak coraz częściej mówi się o nich jako nowej żywności. Co wyjątkowego w sobie kryją? Czy zagoszczą na Naszych talerzach? A dla odważnych, jak smakują? Tego dowiesz się podczas spotkania!

Typ szkoły i dziedzina: 
Termin: 
czwartek, 29 Września, 2022 - 10:00
czwartek, 29 Września, 2022 - 12:00
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Początki jedzenia owadów w Europie sięgają starożytnych czasów Grecji i Rzymu. Co wyjątkowego w sobie kryją? Czy zagoszczą na Naszych talerzach? Tego dowiesz się podczas spotkania!
mgr inż.
Radosław
Bogusz
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2022 Festiwal Nauki