Czy wiemy w czym jemy?
Numer:
790
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dot. tego jak świat wyglądał by bez opakowań oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
piątek, 30 Września, 2022 - 12:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.
Organizator:
dr hab. inż.
Małgorzata
Nowacka
mgr
Katarzyna
Rybak
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: