Mikroby w żywności
Numer:
86
Dzieci dowiedzą się o ”dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.
Impreza przeznaczona dla dzieci (od 5 lat), a także młodzieży i osób dorosłych.
Termin:
niedziela, 24 Września, 2023 - 10:00
Czas trwania:
20 minut
Opis skrócony:
Co się rusza w żywności, czyli o "dobrych" i "złych" mikroorganizmach
Dodatkowe informacje:
Impreza będzie powtarzana, w miarę zainteresowania, w godz. 10-14.
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Katarzyna
Kajak-Siemaszko
dr inż.
Katarzyna
Neffe-Skocińska
dr inż.
Barbara
Sionek
Miejsce spotkania:
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
Gościnnie na Wydziale Fizyki UW, wejście z rogu ulic Pasteura i Pogorzelskiego, I piętro, windą lub schodami przy portierni, s. 1.40
Ocena: