Czy wiemy w czym jemy?
Numer:
865
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dotyczy tego jak świat wyglądał by bez opakowań (film) oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.
Typ szkoły:
Dziedzina:
Forma:
Liczba osób:
30
Termin:
środa, 23 Wrzesień, 2015 - 12:00
Czas trwania:
60 minut
Opis skrócony:
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością. Prezentacja nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.
Organizator:
Wykonawca
dr inż.
Małgorzata
Nowacka
Miejsce spotkania:
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Budynek 32 (zielony), pierwsze piętro