Mięso – smaczne i zdrowe czy tylko smaczne?

Numer: 
180

W społeczeństwie rośnie obawa przed spożyciem mięsa zawierającego hormony i antybiotyki. Czy ta obawa jest uzasadniona? Czy mięso jest bezpieczne? Czym jest żywność funkcjonalna? Co jedzą współczesne zwierzęta hodowlane? Czy kury jedzą fasolę? Jaka jest rola roślin strączkowych w hodowli zwierząt? Odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące produkcji, bezpieczeństwa i jakości produktów pochodzenia zwierzęcego usłyszą Państwo na proponowanym wykładzie. Pod koniec spotkania przewidziany jest czas na pytania.

Typ spotkania: 
Dziedzina: 
Forma: 
Dostępne od: 
15 lat
Dostępne do: 
100 lat
Termin: 
czwartek, 29 Wrzesień, 2016 - 18:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
Wykład na temat produkcji, bezpieczeństwa i jakości produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wykonawca
dr inż.
Paweł
Konieczka
Miejsce spotkania: 
Nowy Świat 72
00-330 Warszawa