Smaki i zapachy żywności

Numer: 
625

Lekcja ma na celu przybliżenie uczniom informacji dotyczących sposobów oceny produktów spożywczych pod względem smaku i zapachu. Pracownicy naukowi przedstawią najczęściej stosowane metody analiz sensorycznych. Dodatkowo zostaną przeprowadzone doświadczenia mające na celu pokazanie, jak należy przeprowadzić taką analizę sensoryczną w warunkach laboratoryjnych oraz na czym polega zapisanie wyników tej analizy wraz z ich interpretacją. 

Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
czwartek, 24 Września, 2020 - 10:00
Czas trwania: 
30 minut
Opis skrócony: 
Warsztaty mają na celu przedstawienie sposobów identyfikacji smaków i zapachów żywności.
dr hab. inż.
Dorota
Derewiaka
dr hab. inż.
Rafał
Wołosiak
dr hab. inż.
Ewa
Majewska
dr hab. inż.
Jolanta
Kowalska
dr inż.
Marta
Ciecierska
dr inż.
Beata
Drużyńska
Miejsce spotkania: 
Lekcja w postaci nagrania
Wydarzenie online: 
Wydarzenie online
Wydarzenie online na żywo: