Smaki i zapachy żywności
Numer:
625
Lekcja ma na celu przybliżenie uczniom informacji dotyczących sposobów oceny produktów spożywczych pod względem smaku i zapachu. Pracownicy naukowi przedstawią najczęściej stosowane metody analiz sensorycznych. Dodatkowo zostaną przeprowadzone doświadczenia mające na celu pokazanie, jak należy przeprowadzić taką analizę sensoryczną w warunkach laboratoryjnych oraz na czym polega zapisanie wyników tej analizy wraz z ich interpretacją.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
czwartek, 24 Września, 2020 - 10:00
Czas trwania:
30 minut
Opis skrócony:
Warsztaty mają na celu przedstawienie sposobów identyfikacji smaków i zapachów żywności.
Organizator:
dr hab. inż.
Dorota
Derewiaka
dr hab. inż.
Rafał
Wołosiak
dr hab. inż.
Ewa
Majewska
dr hab. inż.
Jolanta
Kowalska
dr inż.
Marta
Ciecierska
dr inż.
Beata
Drużyńska
Miejsce spotkania:
Lekcja w postaci nagrania
Wydarzenie online:
Wydarzenie online
Odnośnik:
Wydarzenie online na żywo: