Czy wiemy, w czym jemy?

Numer: 
743

Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dotycząca tego, jak świat wyglądałby bez opakowań, oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.

Typ szkoły i dziedzina: 
Termin: 
piątek, 25 Września, 2020 - 12:00
Czas trwania: 
90 minut
Opis skrócony: 
Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością.
dr hab. inż.
Małgorzata
Nowacka
mgr
Katarzyna
Rybak
Miejsce spotkania: 
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Zajęcia prowadzone online w czasie rzeczywistym za pomocą platformy teams, z możliwością zadawania pytań.
Wydarzenie online: 
Wydarzenie online na żywo: 
Wydarzenie online na żywo