Przeciwnowotworowe właściwości diety bogatej w tylakoidy
Numer:
19
Wykład przedstawi najnowsze wyniki naukowe dotyczące wpływu tylakoidów - błon zawartych w zielonych częściach warzyw - na rozwój niektórych chorób nowotworowych.
Czynniki żywieniowe odgrywają ważną rolę w rozwoju różnych chorób metabolicznych. Dieta oparta na liściach zielonych warzyw, bogata w specjalne błony zwane „tylakoidami”, może pełnić rolę ochronną przed niektórymi nowotworami. Badania nad chemicznym składem szpinaku wykazały wysoki poziom niektórych związków żywieniowych, w tym witamin, kwasów tłuszczowych oraz minerałów, istotnych w leczeniu wielu problemów zdrowotnych, w tym chorób nowotworowych
Termin:
czwartek, 24 Września, 2020 - 18:30
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Wykład przedstawi najnowsze wyniki naukowe dotyczące wpływu tylakoidów - błon zawartych w zielonych częściach warzyw - na rozwój niektórych chorób nowotworowych.
Organizator:
dr
Iga
Samól
Miejsce spotkania:
Wydarzenie online:
Wydarzenie online na żywo:
Wydarzenie online na żywo
Transmisja na żywo: