Powlekanie żywności

Numer: 
623

Zapoznanie z technologią powlekania żywności. Omówienie materiałów powłokotwórczych, metod powlekania i funkcji jakie pełnią w przemyśle spożywczym. Prezentacja produktów powlekanych i przykłady nowych rozwiązań z zastosowaniem procesu powlekania.

Forma: 
Termin: 
wtorek, 27 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania: 
120 minut
Opis skrócony: 
Zapoznanie z technologią powlekania żywności. Prezentacja produktów powlekanych i przykłady nowych rozwiązań z zastosowaniem procesu powlekania.
Organizator: 
Instytut Nauk o Żywności
dr hab. inż.
Sabina
Galus
mgr inż.
Magdalena
Mikus
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2022 Festiwal Nauki