Preparowanie i etykietowanie owadów
Numer:
740
W trakcie zajęć uczestnicy nabędą wiedzę na temat budowy, preparowania i etykietowania postaci imaginalnych owadów. Samodzielnie spreparują, oznaczą i zaetykietują jeden okaz chrząszcza. W efekcie posiądą umiejętność zakładania i prowadzenia entomologicznych kolekcji naukowych.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
poniedziałek, 26 Września, 2022 - 10:00
poniedziałek, 26 Września, 2022 - 12:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Warsztaty dające możliwość poznania entomofauny, uczące preparowania i etykietowania owadów, poszerzające wiedzę na temat ochrony środowiska.
prof. dr hab.
Jerzy
Borowski
dr inż.
Adam
Byk
Tech.
Tomasz
Gazurek
dr hab.
Tomasz
Mokrzycki
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: