Wielki świat małych organizmów
Numer:
634
Rozpoczniemy od wstępu teoretycznego dotyczącego drobnoustrojów, które żywność produkują i psują. Obejrzymy wzrost drobnoustrojów na podłożach mikrobiologicznych oraz w produktach spożywczych. Możliwe będzie wykonanie preparatów i obejrzenie ich pod mikroskopem.
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
wtorek, 27 Września, 2022 - 09:30
wtorek, 27 Września, 2022 - 11:00
wtorek, 27 Września, 2022 - 12:30
wtorek, 27 Września, 2022 - 14:00
Czas trwania:
60 minut
Opis skrócony:
Wstęp teoretyczny dotyczący drobnoustrojów, które żywność produkują i psują. Wzrost drobnoustrojów na podłożach oraz w produktach spożywczych. Mikroorganizmy oglądane w preparatach pod mikroskopem.
Organizator:
Organizator:
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności SGGW
dr inż.
Karolina
Kraśniewska
dr
Kamil
Piwowarek
dr hab. inż.
Marek
Kieliszek
mgr inż.
Vitaliy
Kolotylo
dr hab. inż.
Elżbieta
Hać-Szymańczuk
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: