Wielki świat małych organizmów

Numer: 
634

Rozpoczniemy od wstępu teoretycznego dotyczącego drobnoustrojów, które żywność produkują i psują. Obejrzymy wzrost drobnoustrojów na podłożach mikrobiologicznych oraz w produktach spożywczych. Możliwe będzie wykonanie preparatów i obejrzenie ich pod mikroskopem.

Termin: 
wtorek, 27 Września, 2022 - 09:30
wtorek, 27 Września, 2022 - 11:00
wtorek, 27 Września, 2022 - 12:30
wtorek, 27 Września, 2022 - 14:00
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Wstęp teoretyczny dotyczący drobnoustrojów, które żywność produkują i psują. Wzrost drobnoustrojów na podłożach oraz w produktach spożywczych. Mikroorganizmy oglądane w preparatach pod mikroskopem.
Organizator: 
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności SGGW
dr inż.
Karolina
Kraśniewska
dr
Kamil
Piwowarek
dr hab. inż.
Marek
Kieliszek
mgr inż.
Vitaliy
Kolotylo
dr hab. inż.
Elżbieta
Hać-Szymańczuk
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2022 Festiwal Nauki